Articole Populare

Pateuri cu brânză: gust delicios, simplu de pregătit și sunt pentru buzunarul fiecăruia!

Brânza este un produs extrem de util pentru organismul nostru, ce ar trebui consumat cel puțin o dată pe săptămână. Deosebit de utilă și chiar necesară este aceasta pentru copii, fiindcă ei sunt în creștere și sistemul lor osos în dezvoltare necesită mult calciu, care se conține din abundență în produsele lactate, inclusiv în brânză. Bucătarul.tv vă propune în continuare o rețetă de pateuri extrem de ușor de preparat, accesibilă oricărui buzunar. Acestea, pe lângă faptul că vor delecta toți membrii familiei, vă vor economisi timp prețios, căci timpul de preparare este doar 30 de minute!
prevask

Ingrediente

 • 250 g de brânză dulce de vaci
 • 100 g de unt
 • 250 g de făină
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 1/2 linguriță de sare
 • zahăr pentru presărare

Mod de preparare

 1. Amestecați brânza cu untul dat prin răzătoare. Adăugați făina și praful de copt.
  a1
 2. Frământați bine aluatul și dați-l la frigider pentru 30 de minute.
  a2
 3. După ce aluatul se “odihnește” puțin, întindeți-l cu sucitorul la o grosime de 0.5 cm sau puțin mai subțire. Tăiați cercuri din fâșia de aluat cu ajutorul unui pahar.
  a3
 4. Fiecare disc obținut tăvăliți-l pe o parte în zahăr. Împăturiți într-un semicerc partea cu zahăr, iar semicercul tăvăliți-l din nou pe o parte în zahăr. Împăturiți încă o dată – ați obținut un triunghi. Presărați cu zahăr o parte a triunghiului.
  a4
 5. Puneți triunghiul în tava pentru copt cu partea presărată cu zahăr în sus. Se va coace în cuptor la temperatura de 180°C timp de 25-30 de minute.
  a5
 6. Pateurile sunt gata!
  a6

După cum vedeți, pregătirea acestui desert este foarte rapidă și nu necesită calități culinare deosebite!

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Sursa: Perfect-ask.com

Printare

error: